Despre Produse

În timp, bijuteriile îşi pierd din stralucire şi din frumuseţea iniţială, din cauza purtării lor zilnice.

Ca sa te bucuri in continuare de frumusetea lor,  va dau cateva sugestii utile pentru purtarea, pastrarea si curatarea lor.

Purtarea bijuteriilor

Scoate-ţi bijuteriile înainte de a intra în baie sau daca doreşti să te speli pe cap. Compuşii chimici, clorul şi acţiunile mecanice le pot deteriora. Astfel, apar zgârieturi pe suprafaţa metalelor sau a pietrelor, iar montura slabeste, ducând pânăa la căderea pietrelor.

Nu purta bijuterii nici atunci când speli sau când faci curăţenie, deoarece clorul poate afecta aliajele folosite la montura pietrelor, slăbindu-i rezistenţa. Din acelaşi motiv, scoate-ţi bijuteriile înainte de a face baie la strand sau în piscină.

Majoritatea pietrelor semipreţioase (malahit, turcoaze, onix etc.), ca si perlele, au o textură poroasă, astfel încât absorb cu uşurinţă apa sau compuşii chimici din săpun şi alte produse cosmetice sau de curăţenie, care le pot decolora sau afecta rezistenţa. Pentru a le proteja, evită să intri in contact cu astfel de elemente.

Aplică parfumul, lotiunile de corp sau produsele de machiaj si coafat înainte de a-ţi pune bijuteriile. Compuşii chimici din ele le pot murdări şi/sau deteriora.

Fereşte bijuteriile de expunerea la soare ori lumină puternică, pietrele se pot decolora şi pierde luciul.

Vara poartă cu prudenţă bijuteriile din lemn vopsit sau pe cele placate cu aur sau argint. Din cauza transpiraţiei, mici particule de vopsea se pot lipi de piele, iar stratul subţire placat se poate şterge după mai multe purtări.

Poartă siragurile de perle cât mai des. Nu numai că vei fi la modă, dar le vei şi ajuta să îşi sporească stralucirea. Fiind poroase, acestea absorb grasimile naturale de pe piele şi devin din ce in ce mai frumoase.

După fiecare purtare, şterge bijuteriile cu o cârpă din bumbac uşor umezită pentru a înlătura urmele de machiaj, grăsime de pe piele etc., apoi aranjează-le pe fiecare la locul lor.

Înainte de a merge la culcare, scoate-ţi bijuteriile şi pune-le într-o cutiuţă pe noptieră. Altfel, datorită mişcărilor din timpul somnului, în timp montura pietrelor slăbeşte şi pietrele pot cadea, lănţişoarele se pot rupe, iar bijuteriile (mai ales cele placate) sunt afectate de transpiraţie şi contactul permanent cu pielea.

Păstrarea bijuteriilor

Alege casete căptuşite cu mătase, catifea sau alte materiale textile, pentru a proteja bijuteriile. În ele le poţi păstra atât pe cele din metale nobile (platina, aur, argint) cu sau făra pietre preţioase, cât şi pe cele din lemn, ceramică, cupru, sticlă etc.

Cele mai bune casete pentru bijuterii sunt cele compartimentate, pentru că podoabele nu riscă să se amestece între ele. În plus, poţi ochi dintr-o privire obiectele pe care le poţi asorta între ele.

Saculeţii din mătase, catifea sau bumbac sunt şi ei o alegere bună, cu condiţia să pui bijuteriile separat în cate un săculet. Asigură-te că partea din interior a materialelor este moale, netedă şi nescămoşată.

Împarte bijuteriile în casete după materialele din care sunt confecţionate: aur cu aur, lemn cu lemn etc.

În casete, pune bijuteriile pe un singur strat. În acest fel vei gasi imediat piesele de care ai nevoie, dar şi vei evita încurcarea, deteriorarea sau chiar ruperea lor. Dacă nu ai săculeţi speciali pentru fiecare, le poţi împacheta separat într-o bucată de material moale şi neted.

Perlele se pastrează separat de alte bijuterii (cu sau fără pietre), pentru că se pot zgâria uăor pe suprafaţă.

Bijuteriile de lemn vopsit (brăţari, cercei, mărgele etc.) nu se pun impreuna cu cele de metal, pentru ca se pot zgaria.

Lănţişoarele sau brăţările din metal trebuie aranjate separat. Se pot zgâria prin frecare unele de altele (mai ales când duritatea metalelor componente variaza) sau pot fi zgariate de pietrele din montura altor bijuterii.

Obiectele din argint pot fi împachetate în bucăţi de bumbac moale şi ţinute în punguţe de plastic, bine închise, pentru a le conserva strălucirea.

Păstrează casetele cu bijuterii într-un loc special, ferit de praf, de exemplu în sertarul de la toaletă sau în scrin. Pentru bijuteriile pe care vrei să le ai la îndemână pe noptieră, alege casete închise (nu coşuleţe sau farfurioare), pentru a le proteja de lumină, praf şi de murdărie şi, în acelaşi timp, pentru o mai mare siguranţă.

Curăţarea bijuteriilor

Şterge din când în când perlele cu o cârpă umedă, pentru a înlătura urmele de transpiraţie şi produse cosmetice transferate de pe piele.

Redă strălucirea argintului, lustruind obiectele cu o bucată de cârpă din bumbac moale.

Aurul şi platina se curăţă cu o cârpă moale, înmuiată într-o soluţie apoasă de săpun delicat (nu prea detergent). Poţi folosi şi o soluţie de apă în care ai adăugat câteva picături de amoniac.

Bijuteriile din aramă/cupru se curăţă cu o cârpă moale şi o soluţie de apă cu săpun/detergent de vase neutru. Pentru a le lustrui, foloseşte un amestec dintr-o parte sare, o parte oţet, adăugând mălai până se formează o pastă. Freacă uşor cu ajutorul unei cârpe, limpezeşte bine cu apă călduţă, apoi usucă-le cu o altă cârpă curată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: